علی مطهری در جمع دانشجویان دانشگاه در جمع دانشجویان دانشگاه خواجهنصیرالدین طوسی حصر را مجازات ظالمانهای خواند و تاکید کرد هرکسی نمیتواند چنین شرایطی را تحمل کند. وی در سخنرانی خود شرایط محصورین را توضیح داد و تاکید کرد که حصر هرچه سریع تر باید برداشته شود.
وی با بیان اینکه یکی از سران قوا مدعی شده که حصر مجازات نیست تاکید کرد: من به ایشان گفتم اگر مجازات نیست جنابعالی هم ۱۰ روز در همین شرایط باشید. اینکه کسی در خانهای باشد که همه اتاقهایش دوربین و شنود دارد واقعا سخت است و باعث افسردگی میشود.
علی مطهری در جمع دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر طوسی به مناسبت روز دانشجو اظهار داشت: کسی نمیتواند بگوید حصر مجازات نیست. اینها هر دو هفته یک بار بچههایشان را میبینند و قبل از این هم روزنامه و تلویزیون نداشتند که بعدا اضافه شد. این موضوع باید حل شود و من معتقدم بیجهت منشاء اختلاف شده است البته ما فعلا به این موضوع امیدواریم.
نائب رییسمجلس در مورد حصر همچنین گفت: در یک شرایط اضطراری اصل مسئله حصر در دست شورای عالی امنیت ملی بود تا در آن شرایط نا آرام، برای اینکه آرامش برگردد این افراد را حصر کنند. اختلاف ما در اینجاست که بعداز بازگشت آرامش، حصر دیگر در دست شورای عالی امنیت ملی نیست و دیگر در دست قوه قضائیه است که باید به این امر رسیدگی کند.
وی با بیان اینکه طبق اصل ۳۷ قانون اساسی ادامه حصر غیر قانونی است، گفت: در چند ماه اخیر با پیگیری ما یک نرمش در مسئله حصر به وجود آمده و یک اراده برای رفع حصر صورت گرفته است. از ما خواسته شده خیلی شلوغ و رسانهای نکنیم ما هم مدتی سکوت کردیم اما اگر ادامه پیدا کند، وارد میشویم.
علی مطهری افزود: سیره و روش پیغمبر اسلام یکی از منابع شناخت انسانها است. سیره پیامبر باید برای ما الگو و درس باشد.وقتی به زندگی ایشان نگاه می کنیم مشاهده می شود که برخی امور برای ما سلبی و ایجابی است.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پیامبر اهل مشورت با یارانش بود.این کار هم در دین آمده و هم شأن صحابه را بالاتر می برد. در جریان غزوهها ما این دست رفتارها از پیامبر را زیاد مشاهده میکنیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما نمیتوانیم برای هدف مقدس از وسیله نامقدس استفاده کنیم. مهم ترین نکتهای که از پیامبر میتوانیم یاد بگیریم کیفیت استخدام وسیله است. مثلا این که ما برای تبلیغ اسلام از هر پولی میتوانیم استفاده کنیم؟
مطهری در ادامه تصریح کرد: مثلا هنگامی که فرزند ۱۸ ماهه پیامبر فوت کرد خورشید گرفت. مردم گمان کردند به خاطر غم پیامبر این اتفاق افتاد و ایمانشان بیشتر شد اما حضرت محمد (ص) آنها را در مجلس جمع کرد و گفت: این خورشید گرفتی ربطی به مرگ فرزند من ندارد. این جا هم پیامبر نخواست از وسیله نامقدس برای هدف مقدس استفاده نکرد.
وی افزود: پیامبر (ص) ساده زیست بود و از ارعاب دوری میجست. بر خلاف برخی از سیاسیون که خدم و حشم دارند و سعی می کنند در دل مردم وحشت ایجاد کنند.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در باب اهمیت روز دانشجو گفت: شهادت دانشجویان ۱۶ آذر یک نور و جهش در دل تاریکی بود. این دانشجویان در دل خفقان فریاد زدند، مانند قیام امام حسین که مردم عوام فکر می کردند حج، نماز جمعه و جامعه بر سر جای خودشان هستند اما شرایط به گونه ای دیگر بود.
مطهری تاکید کرد: امام و پیشوای جامعه در خشت خام چیزهایی را میبیند و صلاح میداند که قیام کند. این دانشجویان نیز بینش داشتند که در شرایط خفقان قیام کنند. بعداز کودتای سال ۳۲ مردم و دانشجویان ناامید شده بودند اما این دانشجویان وارد میدان شدند.
نماینده مردم تهران در ادامه تشریح کرد: برای کسانی که انقلاب کردند مهم بود چه کسانی بعد از شاه بر سر کار بیایند. شهید مطهری جایی گفت که ما حاضر نیستیم با مارکسیتها کنار بیاییم و مهم است چه کسی راس حکومت قرار میگیرد و برای همین شهیدش کردند.
وی تاکید کرد: قدرتها نیازمند نقد هستند و اگر نقد نشوند، فساد زیاد میشود. حضرت علی بارها فرموند مرا نقد کنید پس مشاهده میکنید که آغاز دموکراسی از کجاست و از غرب نیست. دموکراسی در یک دولت از نوع برخورد با منتقدان و دشمنان مشخص میشود.
نائب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که شهید مطهری فرمود هرجا غیر معصومی خود را بینیاز از نقد بداند این خطرناک است گفت: نقد آداب خود را دارد. در گذشته نقد برای تملق و چاپلوسی بود اما امروز برای لجن مال کردن افراد استفاده میشود.
مطهری تاکید کرد: برای نقد باید خیرخواه باشیم و جنبش دانشجویی باید شرایط نقد را برای خودش مهیا کند.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی از ویژگیها و شرایط جنبش دانشجویی اظهار کرد: چون دانشجو هنوز وارد زندگی نشده میتواند پیگیر مطالبات باشد و چون جوان است میتواند راحتتر پیگیر امور باشد و از سوی دیگر به دلیل اینکه دارای هوش بالاتر است میتواند به وعدهها رسیدگی کند.
مطهری خاطر نشان کرد: البته جنبش دانشجویی ضعفهایی هم دارد. نخست جوانی و هوای شهوت و هوس که ممکن است مانع کار آنان شود. نکته دوم ابزار قرار گرفتن این قشر است که خود نباید اجاز چنین موضوعی را بدهند. سومین ضعف دانشجویان علم اندک آنها است که باید آن را تقویت کنند،
وی از دانشجو به عنوان یک مصلح اجتماعی یاد کرد و گفت: دانشجویان باید به تکلیف و آرمانهای خود عمل و آنها را رصد کنند. ما آرمان حقوق بشر، زنان، آزادی، عدالت اجتماعی و غیره داشتیم که باید به این مهم بپردازیم که چه کرده ایم.
مطهری تاکید کرد: اگر همکاری و هم فکری دانشجویان در جریان انقلاب نبود، شکست میخوردیم همان طور که در راهپیمایی ۱۵ خرداد شکست خوردیم. در جریان انقلاب، جنبش دانشجویی را تقویت کردیم. همراهی دانشجویان در حرکت انقلاب بسیار موثر بود، امروز هم دانشجویان اگر نقصی می بینند باید بگویند.
نماینده مردم تهران ادامه داد: شاید امروز فضای ارعاب و وحشت درست کنند تا دانشجو حرکت نکند اما شما در نهایت ادب مطالبات خود را بیان کنید.
مطهری در نامهای به شریعتمداری: روزنامه کیهان نباید با مغالطه موجب فریب خوانندگانش شود
نائب رییسمجلس در نامهای به مدیر مسئول روزنامه کیهان اعلام کرد که این روزنامه باسابقه دیرینه و جایگاه حکومتی کیهان نباید با مغالطه، خواسته یا ناخواسته، موجب فریب خوانندگانش شود.
دوشنبه ۱۳ آذر ماه، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت "برجام شاهکار نبود اما شما شاهکار کردید آقای مطهری!" روزنامه کیهان با نقد گفت و گوی علی مطهری در خصوص برجام مدعی شد: "این سخنان در حالی است که اولاً مطهری از حامیان تصویب چشمبسته و بدون بررسی برجام بود؛ چنانکه بعدها گفت «۲۰ دقیقه هم برای تصویب برجام زیاد بود! ثانیاً به دلیل همین عدم فهم درست است که او امروز هم میگوید چیز زیادی از دست ندادیم. واگذاری ۹۷ درصد اورانیوم غنیشده (زحمت حدود یک دهه متخصصان) و اوراق کردن ۱۵ هزار سانتریفیوژ از مجموع ۱۹ هزار سانتریفیوژ و بتون ریختن در قلب رآکتور اراک (و از کار انداختن مطلق آن) و... در مقابل دریافت مشتی وعده و تعهد بر زمین مانده، «چیزی» نیست؟! باز هم صد رحمت به آقای روحانی که فهمید مذاکره با آمریکا دیوانگی است!! ثالثاً باید پرسید مثلاً چگونه میشود ذخایر اورانیوم غنی شده در طول ۱۰ سال را ۵ روزه یا حتی ۵۰۰ روزه برگرداند؟! و چگونه میتوان درجا زدن صنعت هستهای را پیشرفت نام نهاد؟!"
علی مطهری در واکنش به این ادعاهای تکراری کیهان در خصوص برجام، در نامهای به مدیر مسوول این روزنامه دستاوردهای برجام را برشمرد و از روزنامه کیهان خواست تا پیش از این دروغ نگوید.
نامه علی مطهری به حسین شریعتمداری به شرح زیر است:
جناب آقای حسین شریعتمداری
مدیر مسئول محترم روزنامه کیهان
با اهدای سلام، در شماره دوشنبه ۱۳ آذر ۹۶ آن روزنامه، بخش خبر ویژه، ذیل مطلبی تحت عنوان «برجام شاهکار نبود اما شما شاهکار کردید آقای مطهری» ضمن اشاره به مطلبی از اینجانب در برنامه دستخط شبکه ۵ سیما، آمده است: «مطهری از حامیان تصویب چشم بسته و بدون بررسی برجام بود چنان که بعدها گفت ۲۰ دقیقه هم برای تصویب برجام زیاد بود.»
نظر به این که این مطلب تاکنون چند بار در آن روزنامه تکرار شده و ممکن است برخی خوانندگان آن روزنامه آن را باور کنند، به عرض میرساند: توافقنامههایی شبیه برجام که توافق میان دو یا چند دولت است و پس از سالها مذاکره روی کلمات آن توافق شده است، زمانی که به مجلس میآید، نمایندگان یا باید آن را رد کنند و یا تصویب. اگر بخواهند با پیشنهادهای خود متن توافق را تغییر دهند به این معنی است که آن دولتها دوباره باید بنشینند و متن جدیدی بنویسند، که این امر در مورد برجام امکانپذیر نبود و طرفین متن مورد توافق را متن نهایی اعلام کرده بودند. در واقع تصویب پیشنهادهای جدید توسط مجلس به معنی رد توافق بود. لذا مجلس یا باید توافق برجام را به همین شکل که هست قبول میکرد و یا رد میکرد. اینگونه توافقنامهها با لایحه و طرح که دست نمایندگان در تغییر آن باز است متفاوت است.
در مجلس نهم در جلسات متعدد علنی و غیرعلنی با حضور مسئولان سیاست خارجی و امنیت ملی و مدیران فنی انرژی هستهای کشور، نمایندگان با زیر و بم این توافقنامه آشنا شده و به تشخیص رسیدند، آنگاه در جلسه علنی با توجه به این که طرح پیشنهادها عملاً مفید فایدهای نبود و بلکه به معنی رد توافقنامه بود، به کل برجام رأی مثبت دادند. نمایندگانی که اصرار به طرح پیشنهادها داشتند منظورشان رد برجام بود و طبعاً رأی منفی دادند.
بنابراین اولاً همانطور که قبلاً گفتهام ۲۰ دقیقه هم برای تصویب برجام زیاد بود، اما ۲۰ دقیقهای که مسبوق به چهل پنجاه ساعت کار کارشناسی نمایندگان روی برجام بود که آنها را به آری یا نه رسانده بود و طبعاً دادن رأی آری یا نه، نیاز به ۲۰ دقیقه زمان نداشت. روزنامه باسابقه دیرینه و جایگاه حکومتی کیهان نباید با مغالطه، خواسته یا ناخواسته، موجب فریب خوانندگانش شود. ثانیاً از مطالب فوق روشن شد که این جمله کیهان نیز که «مطهری از حامیان تصویب چشمبسته و بدون بررسی برجام بود» صحت ندارد.
مستدعی است این نامه طبق قانون مطبوعات در اولین شماره آن روزنامه عیناً و در همان محل درج گردد. قبلاً سپاسگزارم.
با تقدیم احترام
علی مطهری
نظر شما