امروز: سال ۹۲ آغازی نگران کننده برای جامعه کارگری ایران داشت. تورم لجام گسیخته و گرانی به همراه ماهها مزد و پاداش پرداخت نشده و نگرانی از دست دادن کار با فشار مضاعف ناشی از قانونگریزیهای دولت در عرصه کار و تولید و نقض فاحش سه جانبه گرایی و مفاد قانون کار در روند تصویب حداقل دستمزد این سال، اخراج، ارعاب و دستگیری کارگران و فعالان کارگری که تنها در جهتِ احقاق حقوقِ حقّه خود در چهارچوب قانون فعالیت و اعتراض میکردند گوشههایی از آغاز پر التهاب سال سخت پیش رو بود. از سویی دیگر جامعه کارگری با درسها و تجربیاتی که از سالی که پشت سر گذاشته شد که توام با تمرین اتحاد و همبستگی و تلاش برای ایجاد تشکل های مستقل کارگری و یکصدایی در اعتراض به مزد و لایحه ضّد کارگری اصلاح قانون کار در قالب طومار ۳۰۰۰۰ امضائی بود با بیانیهها و تجمعات اعتراضی خود در جهت تداوم تلاشهای خود در همبستگی و اتحاد سال ۹۱ را پشت سر گذاشته و با نوید تداوم تلاش و فعالیت مستمر تا رسیدن به مطالبات حقّه خود به پیشواز سال ۹۲ رفتند.
به گزارش کلمه، در راستای فشار و ممانعت از تشکلیابی و شکلگیری اعتراضات منسجم کارگران، دولت مستبد قانونگریز نوروزی توام با درد و نگرانی به فعالان کارگری و خانوادههای آنان در سنندج هدیه کرد. همچنان که پیش از این گروه کارگری کلمه درطی گزارشی تحت عنوان «نوروز پر التهاب برای جامعه کارگری در سنندج؛ اعتراض گسترده به بازداشتها» پوشش داده بود، نوروز ۹۲ برای این کارگران و خانوادههایشان، به کابوسی پر تب و تاب که از نیمه اسفند ۹۱ با دستگیری ۵ تن از فعالان کارگری عضو کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری شروع شد و به فاصله ۳ روز با دستگیری شریف ساعد پناه فعال کارگری و عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و سپس ۹ روزبعد با دستگیری عضو دیگری از کمیته هماهنگی، غالب حسینی، ادامه پیدا کرد، تبدیل شد.
آنچه اکنون دراین گزارش میاید شرح ادامه روزشمار تداوم تجمعات خانواده فعالان کارگری در بند و حمایت گسترده مردم و جامعه کارگری است که با پافشاری و استقامت موفق شدند، پس از آزادی به قید وثیقه شریف ساعد پناه در روز هشتم فروردین ، منجر به آزادی سه تن دیگر از فعالان کارگری دربند شوند:
روز شنبه ۱۰ فروردین: جمعی از فعالان کارگری و خانواده های فعالان کارگری بازداشتی عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در سنندج در اعتراض به بازداشت این فعالان در مقابل دادگاه انقلاب شهر سنندج تجمع کردند. تجمع کنندگان ضمن درخواست آزادی فعالان کارگری همچنین خواهان ملاقات با دادستانی جهت پیگیری وضعیت پرونده شدند که متاسفانه موفق به ملاقات با دادستان نشدند. تجمع کنندگان ضمن اعتراض به این نحوه برخورد و عدم پاسخگویی، به مسئولین مربوطه اعلام کردند که تا زمان آزادی فعالان کارگری بازداشتی به تجمعات خود ادامه خواهند داد.
روز یکشنبه ۱۱ فروردین: جمعی از مردم سنندج و خانواده های فعالان کارگری بازداشتی، که اعضا کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری نیز هستند، در اعتراض به بازداشت فعالان کارگری، برای دومین روز متوالی، در مقابل دادگاه انقلاب سنندج حضور پیدا کردند و خواهان آزادی آنان شدند. به گزارش تارنمای کمیته ی هماهنگی، نیروهای امنیتی و انتظامی با حضور در محل تجمع و تهدید آنان از تجمع کنندگان خواستند تا به این تجمع پایان داده و آنجا را ترک کنند؛ اما با بی اعتنایی حاضرین رو برو شدند و در نهایت چند نفر از حاضرین به عنوان نماینده با دادستان کل آقای جواهری ملاقات کرده و وی نیز به نماینده ها وعده داد تا پایان تعطیلات که ۱۶ فروردین می باشد تحقیقات در باره پرونده بازداشت شدگان را به اتمام برسانند. حاضرین اعلام کردند که اگر در موعد مقرر جوابی قطعی به آنان داده نشود به تجمع خود مقابل دادگاه انقلاب ادامه خواهند داد.
روز یکشنبه ۱۱ فروردین: در محکومیت بازداشت فعالان کارگری دربند، جمعی از کارگران خبازیهای شهر سنندج طی بیانیه ای که در تارنمای کمیته ی هماهنگی منتشر شد ضمن محکوم کردن ادامه بازداشت فعالان کارگری در سنندج، وجود تشکل های مستقل را حق بدون چون و چرای کارگران دانسته و ضمن حمایت از خواست و مطالبات کارگران در ایران، خواهان آزادی بی قید و شرط این کارگران و سایر کارگران و فعالان کارگری و سیاسی دربند شدند.
روزچهار شنبه ۱۴ فروردین: سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه طی بیانیه ای که در تارنماهای کمیته هماهنگی واتحادیه آزاد کارگران ایران منتشر شد در محکومیت دستگیری کارگران و حمایت از فعالان کارگری چنین آورد: «فعالین کارگری در شرایطی بازداشت و محاکمه می شوند که اقشار تهی دست جامعه به لحاظ نازل بودن سطح معیشت و دستمزد و سطح بالای بیکاری در شرایط بسیار اسفباری به سر می برند. بدیهی است در چنین وضعیتی کارگران و فعالین کارگری برای تحقق خواسته ها و مطالبات خود راهی جز مبارزه برای ایجاد تشکل های مستقل کارگری ندارند و این اعمال سرکوبگرانه نمی تواند موجب توقف تلاش ها و مبارزات فعالین کارگری شود.»
روز شنبه ۱۷ فروردین: خانواده و جمعی دیگر از کارگران و فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی برای پیگیری وضعیت پرونده بازداشت شدگان اعضای کمیته هماهنگی مقابل دادگستری شهر سنندج تجمع کردند. در همین راستا تنی چند از اعضای خانواده های بازداشتی توانستند با معاون دادستان و نیز بازپرس پرونده دیدار داشته باشند، در این ملاقات ها به خانواده ها ابلاغ گردید که پرونده آنها هنوز به دادگاه نیامده است و جواب قانع کننده ای در رابطه با وضعیت پرونده فعالین بازداشتی به خانواده ها داده نشد. خانواده های فعالان بازداشتی اعلام کردند که فردای آن روز، یکشنبه ۱۸ فروردین، بار دیگر برای پیگیری وضعیت پرونده عزیزان شان به دادگستری مراجعه خواهند کرد.
روز شنبه ۱۷ فروردین: جمعی از کارگران روستاهای مناطق "ژاوه رود" و "چَم شار" سنندج دربیانیه ی مشترکی که در تارنمای کمیته هماهنگی منتشر شد ضمن محکوم کردن بازداشت فعالان کارگری چنین اعلان کردند: «ما کارگران روستاهای مناطق ژاوه رود و چم شار سنندج ضمن " نه " گفتن به تمام مصائب و نابرابری های اجتماعی، و محکوم نمودن هر سطحی از فشار بر تشکل های اجتماعی، خواهان پایان بخشیدن و رفع محدودیت های اِعمال شده بر تمامی مدافعین و فعالین عرصه ی حقوق کارگر می باشیم، و آزادی فوری و بی قید و شرط تمامی کارگران و فعالین کارگری و سیاسی، خصوصن بازداشت شدگان اخیر سنندج را خواستاریم.»
روز یکشنبه ۱۸ فروردین: به گزارش تارنمای کمیته ی هماهنگی بار دیگر در اعتراض به بازداشت اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، جمعی از کارگران و فعالان کارگری و اعضای این کمیته بنا به درخواست خانواده بازداشت شدگان برای پیگیری پرونده آنان در مقابل دادگستری استان کردستان در سنندج تجمع نمودند. حاضرین با نشستن در مقابل دادگستری خواهان پاسخگویی فوری مسئولین قضایی استان در رابطه با پرونده بازداشت شدگان شدند. در ادامه یکی از مامورین امنیتی حاضر در محل دادگستری وارد جمع حاضرین شده و از آنها خواست تا یکی از اعضای خانواده بازداشت شدگان به عنوان نماینده با دادستان کل آقای جوهری دیدار کند؛ در این دیدار دادستان قول داد که پرونده آنها روز بعد به دادگستری ارجاع داده شود. بعد از صحبت با دادستان بنا به درخواست خانواده بازداشت شدگان حاضرین با کف زدن محل دادگستری را ترک نموده و اعلام داشتند که فردا نیز همچون روزهای قبل به این محل مراجعه خواهند کرد.بنا بر همین گزارش در حدود ساعت ۱۳:۳۰ همانروز پرونده ۴ نفر از فعالان کارگری دربند به نامهای بهزاد فرج الهی، حامد محمودنژاد، وفا قادری و خالد حسینی پس ازیک ماه و دو روز حبس به دادگستری ارجاع داده شد اما هنوز از وضعیت دو فعال کارگری دیگر به نامهای علی آزادی و غالب حسینی که در بازداشت اداره اطلاعات به سر میبرند خبری در دست نبود.
روز دوشنبه ۱۹ فروردین: نخست حوالی ساعت ۱۶:۳۰ بعدازظهر صفحه فیسبوک رضا شهابی، فعال کارگری و عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، خبر آزادی سه تن ازفعالان کارگری دربند، خالد حسینی، وفا قادری و حامدمحمود نژاد، را ضمن تبریک و شادباش به خانواده هایشان و جامعه کارگری مژده داد. سپس خبر خوب آزادی این کارگران در گزارشی در تارنمای کمیته ی هماهنگی منتشر شد. بنا به این گزارش وفا قادری، حامد محمودنژاد و خالد حسینی از اعضای بازداشتی کمیته ی هماهنگی در سنندج، در میان استقبال خانواده ها، فعالان کارگری و اعضای کمیته هماهنگی با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد شدند. همچنین برای بهزاد فرج الهی نیز ۵۰ میلیون تومان وثیقه تعیین شده است که هنوز کارهای اداری مربوط به نامبرده انجام نشده است. اما هنوز از وضعیت غالب حسینی و علی آزادی خبری در دست نیست.
نظر شما